StrikoMelter, a gazdaságos olvasztó

 

StrikoMelter a gazdaságos olvasztóAlumínium termékek gyártásának alaplépése az olvadék előállítás. Az alumínium esetében az elsődleges (alumíniumkohóban előállított) tömb gyártása tízszer több energiát igényel, mint a hulladék újraolvasztása. Ezért törekszik minden öntöde a saját gyártásközi hulladék átolvasztására.

Ezen alapanyagok fajlagos felülete igen széles skálán változik. Ez akár 10%-ot is meghaladó fémveszteséggel járhat – az oxidok miatt – amely nagyban befolyásolja az olvasztás hatékonyságát. Erre kínál megoldást a StrikoWestofen, StrikoMelter aknás rendszerű olvasztókemencéje.

Míg a normál tégelyes olvasztás esetén a kemencéből távozó hő a kéményen keresztül javarészt elveszik, addig a StrikoMelterek ezt az energiát az alapanyag előmelegítésére használják fel.

A külön térben történő olvasztás előnye, hogy a salak jelentős része el van különítve az olvadéktól, így annak szennyező tartalma is alacsonyabb.

A StrikoWestofen nagy hangsúlyt fektet a kutatásra és fejlesztésre. Kemencéi - a kialakításon túl – folyamatosan bövülő lehetőségekkel segítik az energiahatékonyság növelését és fémveszteség csökkentését.

Célunk, hogy Partnereink a lehető legnagyobb megtakarítást érjék el, ezzel növelve versenyképességüket a piacon.