StrikoWestofen megoldások az energiahatékonyság jegyében

StrikoMelter – olvasztó kemencék:

Lézer-szkenner az optimális adagolásért
A lézer a kemence olvasztóaknájának töltöttségét méri és ez alapján adagolja az alapanyagot, szabályozza az égőt és zárja a fedelet. Megtakarítási potenciál: 10 %-kal alacsonyabb gázfelhasználás az olvasztás során.

Szoftvermódosítás az optimális égőhasználatért
A módsításnak köszönhetően az olvasztó égőt csak az akna teljes töltöttsége után indítja el, így csökkentve a gázfogyasztást. Megtakarítási potenciál: 10 %-kal alacsonyabb gázfelhasználás az olvasztási folyamat során.

Karbantartás/átvizsgálás az optimális energiafelhasználásért
A kemencék karbantartása, az égők beállítása fontos az optimális működéshez. A StrikoWestofen szakembere által rendszeresen elvégzett munkák során felhívják a figyelmet a szükséges karbantartásokra és javaslatokat tesznek a potenciális fejlesztésekre.

Falazatcsere az energiahatékonyság visszaállítására
A falazat kopásával a kemencék hatékonyága nagy mértékben romlik, a javítások csak ideiglenes megoldást jelentenek és sok esetben találkozunk szakszerűtlen munkával. A StrikoWestofen által szakszerűen elvégzett falazatcsere garantálja mind a hosszabb élettartamot, mind a gázfogyasztás csökkenését akár 25-30%-kal.

Földgázról LPG használatra történő átállás, mint alternatív megoldás
Rugalmasság a bizonytalan földgáz ellátás idején. A kemencék néhány módosítás után alkalmasak LPG-vel, illetve külön propánnal és külön butánnal történő üzemelésre. A visszaállítás földgázra rövid idő alatt megoldható.

Westomat – adagoló kemencék:

Falazatcsere a gyártónál a megfelelő hőszigetelésért
A kemence test teljeskörű felújítása gyári technológiával a legjobb hőszigetelés érdekében. A falazat újjáépítése és a kemence professzionális kifűtése (több, mint 1 hetes folyamat), a StrikoWestofen üzemében történik, ami garantálja a megfelelő geometriát, a falazat hosszú élettartamát és az optimális hőszigetelését. Megtakarítási potenciál: 25-30 %-kal kevesebb energia-felhasználás.

Falazatcsere - előre öntött betéttel - 1 héten belül
A StrikoWestofen legújabb fejlesztése az előre öntött kopóréteg a Westomat kemencékbe. Ezzel a technológiával a felhasználás helyszínén akár 1 hét alatt teljesen újra falazható a kemence, ezzel minimalizálva a termeléskiesést.

Westomatok ProDos3-ra fejlesztése
A ProDos3-tól eltérő adagolókemence-vezérlők javítása, karbantartása már nem lehetséges a preferált StrikoWestofen gyári technológiával, így azok cseréje javasolt a legfrissebb ProDos3 rendszerre, amivel sokkal testre szabhatóbb az adagolási ciklus és a berendezés készen áll az Ipar 4.0-ra.

Kérdése merült fel? Jelezze felénk bizalommal az elérhetőségeinken!