Olvadékkezelő eszközök

Rotoros gáztalanító – A vevői elvárások kielegítésére elengedhetetlen a nagy tisztaságú olvadék előállítása. Ehhez szükség van az oxidok és a hidrogén eltávolítására, amire napjaink leghatékonyabb megoldása a rotoros gáztalanító. Az inertgázos kezelés mellett lehetőség van kezelősó adagolásra, amivel az alumínium minősége tovább javítható. A berendezésnek köszönhetően minimálisra csökkenthető a szennyezők mennyisége, amivel a selejt csökkentés mellett a mechanikai tulajdonságok is javíthatóak. 

Üst előmelegítő – A legynagyobb feladat olvadék szállítás során az optimális hőmérséklet, amihez a szállítóüstök falazatának pontos hőmérséklet beállítása szükséges, ami történhet gázégővel vagy elektromos fűtéssel. Az üst állandó hőmérsékletével elkerülhető az olvasztó túlfűtése, ami az energia felhasználásra és az olvadék minőségre is jó hatással van. Az állandó hőmérsékleten csapolt alumínium, az adagoló kemencék rendelkezésre állását is javítja.

Speciális kihordóüstök – Teljesen zártrendszerű olvadék kihordó üstök a biztonság egy magasabb fokát hozzák az öntödékbe. A kialakítás és fűtési megoldásoknak köszönhetően az optimális csapolási hőmérsékleten használhatóak az olvasztó és az adagoló kemencék. A levegővel történő minimális érintkezés következtében elkerülhető a további szennyezők olvadékba kerülése, akár az olvadéktisztítás is elvégezhető ezekben az üstökben. 

Ajánlatkérés